SMART TECHNICAL REVOLUTION

KHAS UNTUK INDIVIDU YANG MINAT DAN MAHU MENAMBAH ILMU PENGETAHUAN BERKAITAN PEMBAIKAN KOMPUTER KHASNYA LAPTOP

APA YANG AKAN ANDA PELAJARI?

TEKNIK ASAS DAN LANJUTAN SOLDER & BLOWER

Teknik yang betul meletak dan menanggal kapasitor, MOSFET, cip kuasa, usb dan lain-lain.

BAHAGIAN DAN KOMPONEN PADA PAPAN INDUK(MOTHERBOARD)

Penerangan tentang bahagian-bahagian papan induk, dan komponen yang terdapat pada papan induk.

KAEDAH KENAL PASTI MASALAH KOMPUTER

Cara mengenal pasti masalah komputer seperti komputer tidak hidup, tiada gambar, skrin biru dan lain-lain. Termasuk kaedah pantas dan mudah semasa pemeriksaan.

PROSEDUR BAIK PULIH KOMPUTER

Belajar langkah-langkah yang betul dalam proses pembaikan komputer dan mengikut tertib.

BIOS

Cara kenal pasti simptom masalah BIOS dan teknik flashing BIOS yang betul.

PERALATAN DAN KELENGKAPAN BAIK PULIH

Mengetahui peralatan dan kelengkapan penting dalam proses baik pulih komputer.

GRAFIK KOMPUTER

Isu yang boleh berlaku dan teknik membaiki masalah grafik.

WhatsApp Image 2018-04-13 at 3.33.54 PM

SAYA PERKENALKAN DIRI DULU

Hi, nama saya Syafie, lebih biasa dikenali sebagai Pak Pie. Saya sudah berkecimpung dalam bidang baik pulih laptop & komputer lebih daripada 8 tahun. Sudah banyak tempat saya bekerja sebagai technician & pelbagai ragam laptop saya sudah hadapi. Jika mahu bercerita tentang kemahiran, saya lebih mahir dalam bab berkenaan papan induk(motherboard). Bagi saya pengalaman lebih penting, melalui pengalaman kita dapat belajar pelbagai teknik baru dan menyelesaikan masalah pada laptop dengan baik.

APA KATA-KATA DARI STUDENT KAMI

I learned how easy it was to find the faulty component & repair it. It was fun to learn to repair laptop motherboard because it take some good knowledge to repair & solve the problem of it.

Alex

Rupanya tak susah nak repair laptop, tahu cara dan sop setengah jam je boleh siap.

Faiz

Sebagai technician amat penting utk master/belajar ilmu ni. Lepas training saya dapat pengetahuan dari cara repair laptop sampai lah cara marketing.

Emmanuel

Sebelum kelas, tahu basic je. Takut sangat bila nak repair motherboard ni. Sekarang lain, dah banyak benda tahu & yang penting keyakinan nak repair board tu dah ada.Lagi-lagi bila ada support group yg sangat membantu.

Hamzi

MANFAAT YANG DIPEROLEHI?

FREE ASSAMBLE & DIASSAMBLE LAPTOP

Boleh bawa laptop / komputer yang bermasalah semasa kursus. Tenaga pengajar akan bantu dalam proses baik pulih.

FREE TOOL BOX

Anda akan diberikan toolbox  yang mempunyai alatan asas. Toolbox ini dapat membantu anda dalam proses baik pulih seperti menukar skrin laptop, hdd dan papan kekunci.

FREE SUPPORT TEAM

Anda akan diserap ke dalam group support whatsapp. Boleh berbincang dan membuat rujukan disitu.

FREE SUPPORT TRAINING & REPAIR (365 DAYS)

Anda boleh datang ke pusat latihan bila-bila masa, guna peralatan kami untuk baiki laptop. Jika perlu bantuan atau nasihat, boleh terus  buat rujukan dari tenaga pengajar disitu.

PELAJAR KAMI

FAQ

Ini adalah jawapan kepada soalan yang kerap ditanya

Tidak. Pembelajaran didalam kelas secara teori dan amali.

Ada dua sesi sahaja. Sama ada isnin sehingga khamis atau hujung minggu.

Kursus berjalan selama 4 hari, bermula dari isnin sehingga khamis.

Lokasi kursus di Puchong Utama, Selangor

Hanya 4 orang peserta sahaja.

"Opportunities don't happen. You create them."